Lieke

Lieke van Wijck (1986) studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Beeldende Vorming. Ze is tekenaar en kunstdocent en heeft samen met Maartje 'Een Allegaartje van Lieke en Maartje' opgericht. Ze woont in Haarlem.

 

In de tekenlessen zullen we ons de ene keer verdiepen in specifieke technieken en de andere keer draait het om de fantasie en verhalen van het kind en zetten we dat samen op papier. Tijdens de lessenseries wordt gekeken waar de groep behoefte aan heeft en worden de opdrachten daaraan aangepast. De kinderen leren gedurende dit proces verbeelden wat er in hun hoofd al bestaat.

Voor volwassenen zijn de tekenlessen een moment waar ze de kinderlijke verwondering kunnen vasthouden of terugvinden. Ze ervaren het plezier van een creatief proces en de schoonheid van het kleine en alledaagse.

 

We werken hierbij met verschillende echte kunstenaarsmaterialen zoals houtskool, pastelkrijt of Oost-Indische inkt met kroontjespen. Samen kijken we naar werk van kunstenaars, maar we tekenen ook wat we zelf zien in de wereld om ons heen."


De lessen voor kinderen zijn op maandag van 15:30 tot 17:00 (4 t/m 7 jaar) en 17:30 tot 19:00 (8 t/m 12 jaar)

Meedoen kost 165 euro voor 10 lessen.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De les voor volwassenen is op maandag van 13.00 tot 14.30. 

Meedoen kost 200 euro voor 10 lessen.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

meer informatie: http://www.eenallegaartje.nl/tekenles

aanmelden kan via:

eenallegaartje@gmail.com

lees hier de voorwaarden