top of page

Lieke

Lieke van Wijck (1986) studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Beeldende Vorming. Ze is tekenaar en kunstdocent en heeft samen met Maartje 'Een Allegaartje van Lieke en Maartje' opgericht, waarvoor ze tekeningen in opdracht maar ook vrij werk maakt. Ze woont in Haarlem.

 

In de tekenlessen zullen we ons de ene keer verdiepen in specifieke technieken en de andere keer draait het om de fantasie en verhalen van de leerlingen en zetten we dat samen op papier. Tijdens de lessenseries wordt gekeken waar de groep behoefte aan heeft en worden de opdrachten daaraan aangepast. De kinderen leren gedurende dit proces verbeelden wat er in hun hoofd al bestaat.

Voor volwassenen zijn de tekenlessen een moment waar ze de kinderlijke verwondering kunnen vasthouden of terugvinden. Ze ervaren het plezier van een creatief proces en de schoonheid van het kleine en alledaagse.

 

We werken hierbij met verschillende echte kunstenaarsmaterialen zoals houtskool, pastelkrijt of Oost-Indische inkt met kroontjespen. Samen kijken we naar werk van kunstenaars, maar we tekenen ook wat we zelf zien in de wereld om ons heen. Af en toe nemen we een klein uitstapje van het tekenen op papier en verkennen we kunst op een andere manier.


De lessen voor kinderen zijn op maandag van 15:30 tot 17:00 (4 t/m 8 jaar) en 17:30 tot 19:00 (8 t/m 12 jaar)

Meedoen kost €175,- voor 10 lessen.

In de schoolvakanties en op nationale feestdagen zijn er geen lessen.

De les voor volwassenen is op maandag van 13.00 tot 14.30. 

Meedoen kost €210,- voor 10 lessen.

Een strippenkaart voor 5 lessen kost €125,-

De strippenkaart moet binnen de serie opgemaakt worden (In verband met voorbereidingen moet het uiterlijk de zaterdag voor de les doorgegeven worden als je niet aanwezig bent. Anders telt het als een gebruikte strip). Extra lessen meedoen is mogelijk en kost €21,- per les

In de schoolvakanties en op nationale feestdagen zijn er geen lessen.

meer informatie en een impressie: http://www.eenallegaartje.nl/tekenles

Facebook:

www.facebook.com/dekleineacademie

Instagram:

www.instagram.com/dekleineacademiehaarlem/aanmelden kan via:

eenallegaartje@gmail.com

lees hier de voorwaarden

 

 

 

bottom of page